Заходи до Дня народження В.М. Сосюри

13 січня в нашій школі відбулася зустріч шанувальників поетичного слова В. Сосюри “Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі”. Під час зустрічі учні 5 та 6 класів згадали факти, які пов’язують відомого українського поета Володимира Миколайовича Сосюру із нашим містом. Цікавою була розповідь вчителя української мови та літератури Літвінової Валентини Олексіївни, яка наголосила, що В. Сосюра жив неподалік від нашої школи в хаті-хворостянці, навчався в нашій школі, яка на той час знаходилася в колишній будівлі заводоуправління колишнього Содового заводу, ходив по тих же вуличках, що ходимо ми зараз, милувався красою нашої природи, яка надихала поета на створення перших поетичних творів .

Також учні побували на книжковій виставці, присвяченій творчості Володимира Миколайовича, яку підготувала бібліотекар нашої школи Семенюк Лариса Сергіївна. Крім того учні 6 класу взяли участь у Сосюринських читаннях. Школярі підготували вірші, написані поетом, для виразного читання. Це були вірші про природу, про друзів, рядочки з поеми «Червона зима», в яких йшлося про наше місто. Але найбільше звучала поезія «Любіть Україну»…

Дякуємо, поете, за чудові поезії. Твої думки живуть, звучать і надихають нас. Вони й досі є актуальними, вони й досі торкаються найпотаємніших куточків нашої дущі. Вони й досі звучать у нашому серці:

Любіть Україну, як сонце, любіть,

як вітер, і трави, і води…

В годину щасливу і в радості мить,

любіть у годину негоди.

Любіть Україну у сні й наяву,

вишневу свою Україну,

красу її, вічно живу і нову,

і мову її солов’їну…

Кiлькiсть переглядiв: 275

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.